Ontwerp, Productie & Wereldhandel

Goederen en geld gaan de hele wereld over. Daarvoor is ook een goede beveiliging van al dat (digitale) geld nodig. In de wereld van Ontwerp, Productie & Wereldhandel vertrouwt men hiervoor op techniek. Op deze manier wordt er in deze wereld bijgedragen aan de handel over de hele wereld. Ontwerp jij de coolste sneaker met behulp van een 3D-printer? Of zorg jij ervoor dat die wereldwijd wordt geproduceerd? Daarna worden ze supersnel met een drone thuisbezorgd. En betalen? Dat gaat natuurlijk gewoon online, via je mobiel. In deze wereld bedenken, ontwerpen, maken en verkopen we producten en diensten die de wereldeconomie draaiende houden. Om alles op te slaan en te vervoeren zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. Mét alle techniek die daarbij komt kijken, zoals robothijskranen die containers op schepen laden. Goederen en geld gaan de hele wereld over. Daarvoor is ook een goede beveiliging van al dat (digitale) geld nodig. We willen natuurlijk wel dat onze betalingen bij de juiste mensen terechtkomen. Op techniek moeten we in deze wereld dus echt kunnen vertrouwen. Er zijn bijvoorbeeld mensen nodig om slimme en veilige betaalapps te bouwen. Of om robots te bouwen die de producten in het magazijn van een internetwinkel verzamelen. Zo draag jij je steentje bij aan de handel over de hele wereld.

De 7 werelden om ons heen

In deze video laat Carolien van Exes licht en geluid Jennifer en Noa zien hoe een discolamp werkt. Eeerrrrgg gaaf!! Zelfs feestjes kunnen niet zonder techniek. Dus snel kijken!

Wil je meer video's zien? Kijk dan snel op nxtv.nl

Bekijk de andere werelden

Doe de techtests

Technologie ontdekken in 5 minuten
Ontdek samen met jouw vmbo/havo/vwo-leerlingen twee testen rond techniek: de Tech-type test en de 7 werelden van techniek test. Op een speelse manier zien jouw leerlingen wat er mogelijk is in de techniek en denken ze na of techniek iets voor hen is. Elke test duurt 5 minuten. De bijbehorende lesbrieven kun je gebruiken om jouw leerlingen zich verder te laten verdiepen in wat techniek voor hen betekent.

Doe de Tech-type test

Doe de 7 werelden test