Digitaal, Media & Entertainment

In de wereld van van Digitaal, Media & Entertainment realiseert iedereen zicht dat bijna alles in ons dagelijks leven verloopt via mobiel of computer. En dat we op allerlei manieren steeds meer digitaal met elkaar verbonden zijn. Dat betekent wel dat dit veilig moet kunnen: volop werk voor digi-specialisten dus. Help jij om de mensheid te beschermen tegen een stel monsters? Nou ja, in een wargame dan... Zo’n game moet natuurlijk eerst bedacht en gebouwd worden. En achter jouw favoriete YouTubers en vloggers gaat een hele digitale wereld schuil, met dagelijks miljarden kijkers waarvoor advertenties worden verkocht. Op allerlei manieren zijn we steeds meer digitaal met elkaar verbonden.Zo groeit een challenge via social media razendsnel uit tot een mega-succes. Of streamen we massaal de hit van een online superster. Iets eten tijdens je huiswerk? Hop, naar de sushi-bestelsite. En je kleding voor 11 uur online besteld? Morgen heb je het op tijd voor je feestje in huis. Bijna alles in je dagelijks leven gaat via je mobiel of computer.Dat betekent ook dat we alle info die we online delen, heel goed moeten beveiligen. Volop werk aan de winkel voor digi-specialisten dus! Bijvoorbeeld om nieuwe apps met slimme algoritmes te programmeren. Of om bedrijven te helpen hun websites te beveiligen. Daarmee bescherm jij mensen misschien niet tegen monsters, maar help je ze wél een stapje verder in de digitale wereld.

De 7 werelden om ons heen

In deze video laat Carolien van Exes licht en geluid Jennifer en Noa zien hoe een discolamp werkt. Eeerrrrgg gaaf!! Zelfs feestjes kunnen niet zonder techniek. Dus snel kijken!

Wil je meer video's zien? Kijk dan snel op nxtv.nl

Bekijk de andere werelden

Doe de techtests

Technologie ontdekken in 5 minuten
Ontdek samen met jouw vmbo/havo/vwo-leerlingen twee testen rond techniek: de Tech-type test en de 7 werelden van techniek test. Op een speelse manier zien jouw leerlingen wat er mogelijk is in de techniek en denken ze na of techniek iets voor hen is. Elke test duurt 5 minuten. De bijbehorende lesbrieven kun je gebruiken om jouw leerlingen zich verder te laten verdiepen in wat techniek voor hen betekent.

Doe de Tech-type test

Doe de 7 werelden test