Wonen, Werken & Verkeer

Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte. In de wereld van Wonen, Werken & Verkeer wordt aan deze uitdaging voor de toekomst gewerkt. Sleutel jij aan een zelfrijdende auto? Of bouw jij in een overvolle stad mini-huizen die toch alles hebben wat je nodig hebt? In Nederland wonen we met veel mensen in een klein land. Ook wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte. Hoe krijgen we dat allemaal voor elkaar? Gaan we meer in de hoogte bouwen? Onze producten met drones bezorgen zodat er minder files op de wegen zijn? In de toekomst willen we allemaal energiezuinig én comfortabel leven, onderweg, thuis en op het werk. Huishoudklusjes laat je dan over aan de stofzuigrobot en andere slimme apparaten. Je digitale assistent helpt je op afstand het licht in huis aandoen;handig tegen inbrekers. En gaan we straks per hogesnelheidstrein naar Barcelona in plaats van met het vliegtuig? Allemaal dingen waar je met techniek een bijdrage aan kunt leveren. Bijvoorbeeld door elektrische oplaadpalen voor auto’s te installeren. Of door een app te maken waarmee je alle technische snufjes in huis of op het werk kunt aansturen.

De 7 werelden om ons heen

In deze video laat Carolien van Exes licht en geluid Jennifer en Noa zien hoe een discolamp werkt. Eeerrrrgg gaaf!! Zelfs feestjes kunnen niet zonder techniek. Dus snel kijken!

Wil je meer video's zien? Kijk dan snel op nxtv.nl

Bekijk de andere werelden

Doe de techtests

Technologie ontdekken in 5 minuten
Ontdek samen met jouw vmbo/havo/vwo-leerlingen twee testen rond techniek: de Tech-type test en de 7 werelden van techniek test. Op een speelse manier zien jouw leerlingen wat er mogelijk is in de techniek en denken ze na of techniek iets voor hen is. Elke test duurt 5 minuten. De bijbehorende lesbrieven kun je gebruiken om jouw leerlingen zich verder te laten verdiepen in wat techniek voor hen betekent.

Doe de Tech-type test

Doe de 7 werelden test