Mens & Gezondheid

In de wereld van Mens & Gezondheid draait alles om mensen beter en gezonder te maken. Mét behulp van de nieuwste technische toepassingen. In deze wereld werkt men aan het ontwerpen, maken, onderhouden en bedienen van medische apparaten en hulpmiddelen. Bedenk jij straks een nieuwe app voor je mobiel die nóg beter checkt of we gezond genoeg leven? Of die misschien zelfs ons leven redt? Help je mee aan het bouwen van robots die een operatie uitvoeren? Of maak je een onzichtbare beugel die in no-time je tanden rechtzet? In deze wereld draait alles om mensen beter en gezonder maken. Mét behulp van de nieuwste technische snufjes natuurlijk! In een ziekenhuis kun je bijvoorbeeld werken met indrukwekkende scan-apparaten. Onderzoekers in een lab ontwikkelen de nieuwste medicijnen tegen allerlei ziektes. En er zijn ook‘robotpakken’ bedacht die mensen na een ongeluk weer helpen met leren lopen. Minstens zo knap: wetenschappers die donornieren en andere organen kweken. In deze wereld help je medische apparaten en hulpmiddelen te ontwerpen, maken en onderhouden. En natuurlijk zijn er ook allerlei zorgzame handen nodig die deze apparaten bedienen. Zodat wij steeds gezonder én ouder kunnen worden.

De 7 werelden om ons heen

In deze video laat Carolien van Exes licht en geluid Jennifer en Noa zien hoe een discolamp werkt. Eeerrrrgg gaaf!! Zelfs feestjes kunnen niet zonder techniek. Dus snel kijken!

Wil je meer video's zien? Kijk dan snel op nxtv.nl

Bekijk de andere werelden

Doe de techtests

Technologie ontdekken in 5 minuten
Ontdek samen met jouw vmbo/havo/vwo-leerlingen twee testen rond techniek: de Tech-type test en de 7 werelden van techniek test. Op een speelse manier zien jouw leerlingen wat er mogelijk is in de techniek en denken ze na of techniek iets voor hen is. Elke test duurt 5 minuten. De bijbehorende lesbrieven kun je gebruiken om jouw leerlingen zich verder te laten verdiepen in wat techniek voor hen betekent.

Doe de Tech-type test

Doe de 7 werelden test