Vogelvoederhuisje
Uitleg over de masterclass. Wat gaan leerlingen doen?
In de masterclass 'duurzaam een vogelvoederhuisje bouwen' gaan leerlingen uit groep 6 en/of 7 aan de slag met het thema duurzaam bouwen. De masterclass bestaat uit 4 lessen. Les 1 en 2 vinden plaats op de basisschool (gegeven door eigen docent) en gaan over afvalverwerking en het maken van een eigen vogelvoerhouder van een petfles. Les 3 en 4 vinden plaats op Het Erasmus PRO. Hier gaan we bezig met recyclen van materialen, houtbewerking en de technologie van het lasersnijden en 3D printen. UIteindelijk nemen de leerlingen een vogelhuisje mee naar huis!
Praktische informatie
De eerste twee lessen van de masterclass worden gegeven door de groepsleerkracht zelf, aan de hand van de lesbrief die is gemaakt door STO Almelo e.o. Deze is te downloaden via de knop hieronder.
Kerdoel 33, Kerndoel 39, Kerndoel 44, Kerndoel 45
Blink Wereld Thema's: bouwen, stadsmakers en altijd onderweg
Deze masterclass sluiit aan op de volgende van de 7 werelden.
Download hier de lesbrief voor de masterclass zodat je op de hoogte bent van de les en alles wat hier ter voorbereiding aan af moet gaan om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden.
Er zijn meer masterclasses voor groep 6, 7 en 8
Filter op groep, locatie of school om een passende masterclass te vinden.
Technolab
In 2 sessies gaan leerlingen gave technologieën ontdekken en praktisch aan de slag in het Technolab van het Alma College.
Fietscontrole en bandplakken
Binnenkort met de hele klas met de fiets opstap naar bijvoorbeeld kamp? Laat leerlingen dan simpele reparaties uitvoeren aan hun eigen fiets en een band plakken in een testopstelling.
Dienblad
Leerlingen van groep 6 gaan tijdens deze masterclass een dienblad maken en versieren met mozaïeksteentjes.
Figuurzaag tot Lasersnijder
Laat leerlingen uit groep 7 en/of 8 kennis maken met verschillende onderdelen en de technologie van het houtbewerken. De eerste les bestaat uit een introductie in je eigen klas, daarna kom je naar het technieklokaal van Canisius Tubbergen om de rest van de masterclass te volgen.
Drones en robots (combinatie)
Tijdens deze masterclass gaan de leerlingen aan de slag met twee onderwerpen. Het eerste thema is ‘drones’, het tweede 'robots in de zorg'.
Drones
Tijdens deze masterclass gaan de leerlingen aan de slag met drones. Deze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.
Designlamp
Leerlingen maken in deze masterclass hun eigen houten lamp
Robots in de zorg
In de zorg zijn al verschillende voorbeelden te vinden van robots die een handje meehelpen. Zo is er het zeehondje Paro, een knuffelrobot voor therapeutische doeleinden. Of Pepper, de eerste mensachtige sociale robot die gezichten en basisemoties kan herkennen. Leerlingen leren hoe een robot oude en hulpbehoevende mensen kan helpen. Ze gaan zelf een eenvoudige robot in elkaar zetten en besturen.
Groeien en bloeien
In deze masterclass gaan leerlingen leren wat er nodig is om voedsel en planten op een efficiënte manier te verbouwen.
Elektriciteit
Leerlingen van groep 7 en/of 8 gaan tijdens de masterclass elektriciteit aan de slag met verlichting voor hun eigen slaapkamer.
Technologie en Lasersnijden
Leerlingen uit groep 6 en/of 7 gaan in deze masterclass individueel een monster ontwerpen en deze uitsnijden met een lasersnijder.
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van Sterk Techniekonderwijs Almelo e.o.
"Met onze masterclasses hopen we leerlingen en -docenten te laten zien dat het leren van technische vaardigheden heel leuk en nuttig kan zijn. Wie weet inspireren we leerlingen ook voor het volgen van technisch onderwijs"
FAQs
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen kijk dan op de FAQ-pagina of stel je vraag aan ons.
Omdat we samenwerken in de regio met verschillende scholen en bedrijven, hebben we niet één vaste standplaats. Als je meer wil weten over een specifieke activiteit, neem dan contact op met een van onze mensen. Mail met een algemene vraag, of als je niet weet wie je moet hebben naar: info@sto-almelo.nl
Contacteer ons
Omdat we samenwerken in de regio met verschillende scholen en bedrijven, hebben we niet één vaste standplaats. Als je meer wil weten over een specifieke activiteit, neem dan contact op met een van onze mensen. Mail met een algemene vraag, of als je niet weet wie je moet hebben naar:
Telefoon
Wil je direct contact? Bel dan naar het Alma College en vraag naar Leah Masselink of Jan van der Meij.
School
Omdat we samenwerken in de regio met verschillende scholen en bedrijven, hebben we niet één vaste standplaats. Als je meer wil weten over een specifieke activiteit, neem dan contact op met een van onze mensen.