Mooie samenwerking Het Noordik Vroomshoop en Hofman Staalbouw

Geweldige samenwerking: leerlingen en docent Noordik Vroomshoop behalen hun lasdiploma in samenwerking met Hofman Staalbouw
22/5/24
Keuzevakken
Nieuws
Ondernemen
Leah Masselink
Leah Masselink
leah@baanbrekendleren.nl
Deel dit artikel

Gijs Kleinjan, Valentino Ferraro en Nico van Harten (instructeur bij het Noordik Vroomshoop) hebben hun NIL-diploma (lastechniek)behaald. Dat werd mogelijk gemaakt door de samenwerking vanuit Sterk Techniekonderwijs Almelo e.o.

 

Een keuzevak volgen

Leerlingen vmbo-b of vmbo-k, kiezen minimaal vier keuzevakken. Het aanbod wordt samengesteld door de samenwerking van STO Almelo e.o. Een van de keuzevakken is ‘lassen’. Dit wordt in samenwerking met de school en het bedrijfsleven georganiseerd.

Gijs en Valentino gingen elke woensdagmiddag naar Hofman Staalbouw, om daar te lassen. Hun docent, Eric Raanhuis (docent PIE bij Het Noordik en kartrekker bij Sterk Techniekonderwijs) is enthousiast over de samenwerking: “Onze leerlingen ontwikkelen zich op deze manier bij echte bedrijven waarin de vakmensen hen de kneepjes van het vak leren. In het beginvonden ze het spannend, maar je leert het best als je buiten je comfortzone stapt.”

"Je leert het best als je buiten je comfortzone stapt." - Eric Raanhuis, docent PIE bij Het Noordik

Een diploma halen

Een NIL-diploma is belangrijk in de lasbranche. Daarmee ben je gecertificeerd om te mogen lassen aan constructies. Gijs, Valentino en Nico werden door Hofman Staalbouw geholpen: ze hebben samen geoefend voor het praktische gedeelte en aansluitend met de theorie. Uiteindelijk konden ze alledrie het examen maken.

 

Mooie opbrengst

Jan Tijhuis van Hofman Staalbouw kwam maandag 22 april persoonlijk de diploma’s brengen. Alle drie de heren aan zijn geslaagd voor hetNIL-diploma. Jan: “Het is echt mooi dat de samenwerking tussen Hofman Staal bouwen Sterk Techniekonderwijs Almelo e.o. dit oplevert. Zo krijgt jong talent de kans om zich te ontwikkelen in ons mooie vak. Daarnaast kan de instructeur zijn leerlingen nu nog beter opleiden in de schoolomgeving.”

Een van de leerlingen heeft besloten om straks naast zijn studie op het ROC van Twente te blijven ook praktijkervaring op te doen bij Hofman Staalbouw. Mede dankzij het partnerschap van STO Almelo e.o. en verschillende bedrijven komen dit soort initiatieven tot stand.

"Zo krijgt jong talent de kans om zich te ontwikkelen in ons mooie vak. Daarnaast kan de instructeur zijn leerlingen nu nog beter opleiden in de schoolomgeving.” - Jan Tijhuis, Hofman Staalbouw

 

En door!

In de toekomst blijven STO Almelo e.o. en bedrijven zoals Hofman Staalbouw samenwerken. Hun gemeenschappelijk doel is leerlingen de kans bieden om hun interesses te ontdekken en talenten te ontwikkelen.

No items found.
Leah Masselink
Leah Masselink
leah@baanbrekendleren.nl
Deel dit artikel