Pilot fietscontrole STO Almelo e.o.: leerlingen leren zelf hun band plakken op het Alma College

Leerlingen uit het primair onderwijs naar het Alma College voor een fietscontrole
Masterclass
Emiel Dikkers
Emiel Dikkers
e.dikkers@almacollege.nl
Maarten Monninkhof
Maarten Monninkhof
m.monninkhof@almacollege.nl
Deel dit artikel

Op 23 mei kwamen leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Almelose Montessorischool naar het Alma College voor een fietscontrole. Dit werd aangeboden door docenten Mobiliteit en Transport, onder leiding van Maarten Monninkhof. Tijdens deze praktische sessie gingen leerlingen aan de slag met het controleren van hun eigen fiets, aan de hand van een checklist. Als er iets gerepareerd moest worden, mochten de leerlingen dat eerst zelf proberen. Ook werden er zelfstandig banden geplakt.

Een enthousiaste leerling riep: “Nu hoef ik mijn ouders niet meer te vragen om mijn band te plakken!”. De praktische vaardigheden die leerlingen aanleren tijdens deze fietscontrole komen goed van pas, vooral met het schoolkamp in het vooruitzicht. Aan het einde van de sessie kregen alle leerlingen een handig bandplaksetje mee naar huis.

"Nu hoef ik mijn ouders niet meer te vragen om mijn band te plakken!"

De fietscontrole is een pilot van en nieuwe activiteit binnen het programma van Sterk Techniekonderwijs (STO) Almelo e.o. Emiel Dikkers, een van de kartrekkers binnen STO en docent op het Alma College, is druk bezig met het primair onderwijs kennis laten maken met de mogelijkheden van techniek. Emiel: “Met dit soort activiteiten hopen we basisschoolleerlingen en -docenten te laten zien dat het leren van technische vaardigheden heel leuk en nuttig kan zijn. Wie weet inspireren we leerlingen ook voor het volgen van technisch onderwijs.”

Meer weten over deze pilot? Of zelf meedoen met basisschoolleerlingen? Neem dan contact ons op via info@sto-almelo.nl.

No items found.
Emiel Dikkers
Emiel Dikkers
e.dikkers@almacollege.nl
Maarten Monninkhof
Maarten Monninkhof
m.monninkhof@almacollege.nl
Deel dit artikel