Masterclass

Circulair bouwen

Over de masterclass

Circulair bouwen

Leerlingen uit groep 7 en/of 8 kennis laten maken met circulair bouwen? Reserveer dan deze masterclass! We gaan samen met leerlingen een lamp maken van afvalkarton. De eerste twee lessen zijn in jullie eigen klas, aan de hand van een lesbrief. Daarna kom je naar het praktijklocatie van Het Erasmus. Het is ook mogelijk om er een vierde les aan te plakken bij een bedrijf.
Boek de masterclass

Bekijk meer over de masterclass

fotoimpressie

No items found.

De Missie

Kinderen onderdeel te maken van een circulaire economie. Kinderen mee te laten doen aan realiseren van een duurzame woning.

Beschikbare Data

20/6/2023
9:30 - 11:30 uur
20/6/2023
9:30 - 11:30 uur

De 7 werelden van techniek

Het is voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen zijn de bètawereld en technieksector opgedeeld in afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Deze Masterclass valt onder de volgende wereld of werelden van techniek.
Energie, Water & Veiligheid
Energie, Water & Veiligheid
In de wereld van Energie, Water & Veiligheid werken mensen met technische kennis hard aan het oplossen van de problemen van onze aarde zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat.
Wonen, Werken & Verkeer
Wonen, Werken & Verkeer
Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte.

Kerndoelen

Kerndoel 44, Kerndoel 45
Kerndoel 43, Kerndoel 45.
Kerndoel 43, Kerndoel 45.
Kerndoel 39, Kerndoel 42, Kerndoel 44
Kerndoel 33, Kerndoel 42, Kerndoel 44, Kerndoel 55
Kerndoel 44, Kerndoel 45
Kerndoel 42, Kerndoel 45
Kerndoel 33, kerndoel 42, kerndoel 44, kerndoel 55
Kerndoel 39, Kerndoel 45, Kerndoel 33, Kerndoel 44, Kerndoel 45
Kerndoel 42, Kerndoel 45, Kerndoel 44

Extra informatie

Maximaal aantal leerlingen

15

Benodigd aantal begeleiders

2

Locatie

Erasmus Praktijkonderwijs (PRO)

7602 AM
Horstlaan 1
Almelo

Voorbereiding

Het is voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen zijn de bètawereld en technieksector opgedeeld in afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek. Hierbij is ook rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken. Wil je de kinderen nog beter voorbereiden laat ze dan onderstaande techtesten uitvoeren.
Download lesbriefBoek de masterclass

Thea Bennink

Teamlid

t.bennink@het-erasmus.nl
Mijn profiel

Doe de techtests

Technologie ontdekken in 5 minuten
Ontdek samen met jouw vmbo/havo/vwo-leerlingen twee testen rond techniek: de Tech-type test en de 7 werelden van techniek test. Op een speelse manier zien jouw leerlingen wat er mogelijk is in de techniek en denken ze na of techniek iets voor hen is. Elke test duurt 5 minuten. De bijbehorende lesbrieven kun je gebruiken om jouw leerlingen zich verder te laten verdiepen in wat techniek voor hen betekent.

Doe de Tech-type test

Doe de 7 werelden test

Aanmelden voor deze masterclass

Na aanmelding voor de Masterclass krijgt u van ons een e-mail met verdere informatie en zal de verantwoordelijke docent contact opnemen om de Masterclass verder af te stemmen.
* De gekozen data is pas definitief na bevestiging.
Bedankt voor je aanmelding. Je krijgt z.s.m. bericht van ons.
Let erop dat onze mail in uw spamfolder terecht kan komen
Oops! Er klopt iets niet. Kijk je formulier na en verzend nogmaals.

Vraag het Leah

Heb je niet gevonden wat je graag wilt weten? Of heb je geen tijd om verder te kijken op ons platform maar wil je wel graag in contact komen met ons? Stel dan je vraag aan Leah. Zij zorgt ervoor dat jouw vraag of opmerking bij de juiste persoon terecht komt.
Bedankt! Ik ga er voor zorgen dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt!
U hoort z.s.m. van ons.
Er ging iets niet goed tijdens het invullen.
Vul alle velden goed in en probeer het nog eens.